Verkiezingen 2018

In maart 2018 worden er verkiezingen gehouden voor het verantwoordingsorgaan van het Spoorwegpensioenfonds. Iedereen die pensioen opbouwt bij het fonds, kan zich kandidaat stellen. Als je door je collega-deelnemers wordt gekozen, dan word je vanaf 1 juli 2018 lid van ons nieuwe verantwoordingsorgaan. Je gaat dan een belangrijke rol vervullen in het toezicht op alles wat er gebeurt bij ons pensioenfonds.

 

Wat doet het verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan heeft een aantal belangrijke taken. Het bestuur legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan over het gevoerde beleid en de wijze waarop dat is uitgevoerd. Daarnaast brengt het verantwoordingsorgaan adviezen uit aan het bestuur. Het verantwoordingsorgaan bestaat uit  vijf leden gekozen door werknemers, vijf leden gekozen door gepensioneerden en vijf leden voorgedragen door werkgevers.

 

Profiel kandidaten:

Moet je verstand hebben van pensioen?

Dat is wel een voordeel. Maar ook affiniteit met economische, sociale of bestuurlijke zaken werkt natuurlijk in je voordeel. Als je gekozen wordt, ga je een opleidingstraject doorlopen zodat je goed bent voorbereid op je nieuwe taak.

 

Hoeveel tijd kost het?

Je moet denken aan een werkbelasting van ongeveer twee dagen per maand. Of dat in je eigen tijd of tijdens werktijden is, dat hangt af van de afspraken die je daarover met je werkgever maakt. Het verantwoordingsorgaan komt ongeveer 8 keer per jaar bijeen.

 

Verdien je er wat mee?

Leden van het verantwoordingsorgaan krijgen een vergoeding per vergadering die ze bijwonen. Ook de reiskosten worden vergoed.


Profielschets
Download hier de profielschets. 

 

Wilt u zich kandidaat stellen?
U kunt zich tot 22 december 2017 kandidaatstellen.
Informatie over de richtlijnen en de procedure en vindt u in het verkiezingsreglement.  


Als vrije kandidaat aanmelden
Vul dit formulier in en mail het naar verkiezingen@spoorwegpensioenfonds.nl . Als kandidaat voor de 'vrije lijst' moet u ook het formulier "steunverklaringen" laten invullen en ondertekenen. Dit kan tot 22 december 2017.

 

Als kandidaat namens een vakorganisatie aanmelden

Wilt u zich kandidaat stellen namens een vakorganisatie? Dan kan de aanmeldingsprocedure anders zijn. Neem hiervoor contact op met uw vakorganisatie. 

 

Informatiebijeenkomst

Heeft u interesse om u kandidaat te stellen? Dan kunt u zich ook aanmelden voor een informatiebijeenkomst in Utrecht op:

- dinsdag 21 november van 13 tot 15 uur

- woensdag 29 november van 15 tot 17 uur

Om u op te geven stuurt u een mail naar verkiezingen@spoorwegpensioenfonds.nl met de datum van uw voorkeur.

 

 Meer informatie

Heeft u op dit moment andere vragen over de verkiezingen of de voorlichtingscampagne rondom de verkiezingen? Neemt u dan contact op via verkiezingen@spoorwegpensioenfonds.nl.

 

Bekijk de video Bestuur en toezicht over uw pensioen.

 

 Vraag het Annemiek

 Contact

> Neem contact met ons op
> Volg ons via:
    Volg het Spoorwegpensioenfonds op facebook  

 Vraag het Annemiek